Omega-3 masne kiseline su vrsta polinezasićenih masti koje su neophodne za pravilno funkcioniranje našeg tijela. Posebno su dobre za srce, mozak i vid.
EFSA (Europska agencija za sigurnost hrane) pozitivno je ocijenila njihove blagotvorne učinke koje je potvrdila službenim zdravstvenim tvrdnjama.
Ljudski organizam nije u stanju samostalno proizvoditi omega-3 kiseline, pa one trebaju biti trajni element naše prehrane. Njihov prirodni izvor je primjerice masna morska riba kao što su losos, haringa, skuša (preporučena konzumacija min. 2 - 3 puta tjedno)4.
Nažalost, Hrvati jedu vrlo malo ribe, gotovo tri puta manje od Norvežana. Ako ne volite ribu ili ju jedete u malim količinama, vrijedi razmisliti o nadopunjavanju prehrane visokokvalitetnim dodatkom prehrani.
U dodatku prehrani OmegaMarine™ sastojci su odabrani tako da zadovoljavaju preporučenu dnevnu potrebu za omega-3 kiselinama3.
1 Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA.
2 Povoljan učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHA.
3 Izvor: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2815. Preporučena dnevna doza OMP (2 kapsule) sadrži 275 mg DHA + EPA.
4 Izvor: https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en